JEDINI IZLAZ

Napisao: Toni Alamo

Sjeme za koje je BOG rekao Abrahamu da će blagosloviti sve narode je bilo sjeme koje u sebi ima vječni život (Postanak 12:3). Svako sjeme u sebi nosi privremeni ili svjetovni život, ali samo jedno sjeme u sebi nosi vječni život i to „sjeme je RIJEČ BOŽIJA”, što je ISUS (Luka 8:11).1 ISUS je jedino sjeme i istovremeno je sijač sjemena, RIJEČI BOŽIJE (Luka 8:5-15).  Mi koji smo BOŽIJI hram i HRISTOVO tijelo, NJEGOVA nevjesta, nosimo u sebi ISUSA sa OCEM u DUHU, tako da kroz DUH postajemo sijači sjemena vječnog života, koji je HRIST, RIJEČ (Ivan 4:36).2

Također, mi smo izabrani iz svijeta, crkva.3 Ponovimo: sjeme, ISUS, je RIJEČ BOŽIJA. Mi, sveci izabrani iz svijeta, crkva - sve to je život, vječni život koji je sjeme sa besmrtnošću, te opet je RIJEČ BOŽIJA, što je BOG koji je postao tjelesan i živio je među nama, EMANUEL, što znači BOG je s nama (Matej 1:23).

Neke glupe budale kažu: „E pa, znam da ne čitam Bibliju koliko bi trebalo.” Pri tome misle da te glupe riječi koje izgovaraju su neki oblik poniznosti i skromnosti, iskrenog priznanja, te da će im biti oprošteno ako kažu nešto tako lijeno. Međutim, samo se tako vječno povrjeđuju. Jer: „Tako vjera dolazi od slušanja, a slušanje kroz RIJEČ BOŽIJU”, koja je opet sjeme, nešto jedino što u sebi nosi vječni život (Rimljani 10:17). RIJEČ je BOG (Ivan 1:1). BOG je vječan pa prema tome, ako BOG živi u vama kroz RIJEČ, nećete nikada umrijeti ako do kraja budete dosljedni.4

Sve što vidimo na zemlji je uskrsnulo iz zemlje RIJEČJU BOŽIJOM, tako da sve možemo lako da vidimo a naročito oni među nama koji poznaju BOGA ili koji su GA oduvijek poznavali.

„Jer gnjev se BOŽIJI objavljuje s neba (Nebesa) protiv svake bezbožnosti i nepravednosti ljudi koji guše istinu nepravednošću; njima je jasno ono što se zna o BOGU, jer im je BOG to jasnim učinio. Ta od stvaranja svijeta NJEGOVA nevidljiva svojstva, NJEGOVA vječna moć i božanska narav jasno se vide jer se razumiju kroz ono što je ON učinio, tako da oni nemaju isprike. Jer iako su oni spoznali BOGA [bivši hrišćani], nisu GA kao BOGA slavili niti su MU zahvaljivali, nego su im misli postale isprazne, i njihova su se nerazumna srca pomračila. Smatrajući se mudrima, postali su budale, i zamijenili su slavu besmrtnog BOGA za sliku prolaznog čovjeka i ptica i četveronožaca i stvorova što mile.

„Zato ih je BOG u pohoti njihovih srca predao nečistoći, da im tijela budu osramoćena među njima. Jer oni su BOŽIJU istinu za laž zamijenili, te se radije klanjali i služili stvorenju nego Stvoritelju, koji je blagoslovljen zauvijek. Amen! Zbog toga ih je BOG predao ponižavajućim strastima; jer njihove žene zamijenile su prirodno općenje za neprirodno, a jednako su i muškarci ostavili prirodno općenje sa ženama, i plamtjeli su u želji jedni za drugima; muškarci s muškarcima činili su bestidna djela i primali na sebe zasluženu kaznu za svoj grijeh.

„I baš kao što nisu smatrali dostojnim da dalje priznaju BOGA, BOG ih je predao izopačenom umu, da čine ono što ne dolikuje, jer su oni puni svake nepravednosti, opačine, pohlepe, zla; puni zavisti, ubojstva, svađe, prijevare, zlobe; ogovarači su, klevetnici, mrzitelji BOGA, drski, oholi, hvalisavi, izumitelji zla, neposlušni roditeljima, nerazumni, nevjerni, bez ljubavi, nemilosrdni. Pa iako poznaju odredbu BOŽIJU da oni koji to čine zaslužuju smrt, ne samo da to čine već i srdačno odobravaju onima koji to čine” (Rimljani 1:18-25).5

Svijet je sada onakav kakav je bio u Noino doba  (Postanak 6:5-7, Matej 24:37-44). Ljudski umovi su danas BOŽIJU istinu za laž zamijenili (Rimljani 1:21-25).6  BOŽIJA istina je da je ON jedino sjeme koje u SEBI nosi vječni život. A sada kažu, kao što su govorili u Noino vrijeme, da je ta BOŽIJA istina  koja u SEBI nosi sjeme vječnog života laž, te u svim državnim školama uče našu djecu toj grješnoj, podloj i veoma uvredljivoj izopačenosti. Nije im dosta što mogu da se međusobno žene, nego žele da nauče našu djecu da je BOŽIJA istina laž. Prihvatili su u sebi demone (homoseksualne demone), snažne demone koji su ih naveli da obožavaju tjelesne stvari, pa služe biću više nego Stvoritelju (Rimljani 1:25). Zbog toga im je BOG dozvolio da odu. Predao ih je grješnoj ljubavi, njihovoj sopstvenoj grješnoj ljubavi koju puno vole. BOG vidi kako su odbacili NJEGA i NJEGOV vječni život, i brutalno se bore protiv NJEGA, te tako se BOG njima više ni ne bavi. BOG je od njih odustao i dao im ono što su željeli – grješnu ljubav! On im dozvoljava da rade ono što su izabrali – žene sa ženama, muškarci sa muškarcima, lezbejstvo i homoseksualizam.

Međutim, BOŽIJE sjeme, vječno sjeme BOŽIJE neće živjeti u grješnoj duši, jer bi to  zamijenilo BOŽIJU istinu za laž! Taj homoseksualni demon je snažan, ali ISUS i sjeme koje nosi u sebi vječni život, su snažniji.7 BOG nam govori da se odupremo đavolu i on će onda pobjeći od nas (Jakov 4:7).8 No, svjetska vlada kaže da ako se odupiremo homoseksualizmu počinićemo zločin iz mržnje.

Prije nego što se ISUS ponovo uspeo na nebo, pobijedio je smrt, Pakao, grob, Satanu, i sve gadne demone. Međutim, svi oni koji odbijaju vječni život će morati da plate zbog svojih izopačenih odluka.9 Primiće u sebi tu pravednu kaznu koja će doći u obliku Pakla i Vatrenog jezera i vječnog mučenja. To sami sebi čine, kao što je bio slučaj u vrijeme Noe (Luka 17:26-30).

Postalo je moderno da se prati satana koji je zaveo cijeli svijet (Otkriće 12:9).10 Mediji i vlada pretvaraju BOŽIJU RIJEČ u zločin iz mržnje. Ali ona je jedini način da se živi i izbavi od vječnosti agonije, i mučenja u Paklu i Vatrenom jezeru. Samo je ISUSU i NJEGOVIM ljudima stalo do vaše duše. Ne dozvolite da vas duh satane ubijedi u nešto drugo. Niste se tako rodili. Demon je mogao ući u vas dok ste bili vrlo mladi, ali ISUS istjeruje demone iz ljudi.11 ON je ŽIVOT, i to život u većem izobilju.12 „Ja sam došao da bi oni imali život i da bi imali izobilje” (Ivan 10:10).

Kad bih vam pokazao kako da izbjegnete vječno prokletstvo, povjerovali biste da bi to bio zločin iz mržnje. Ovdje je život kratak ali je vječnost duga.13 Nikada se ne završava. Ljudske duše će zauvijek živjeti u Paklu ili Raju.14 Svi smo mi ljudi. Svima je dato pravo da izaberemo život ili smrt, dobro ili loše, BOGA ili satanu.15 Kada DUH BOŽIJI uđe u vas i vi GA zadržite svakodnevno primajući NJEGA, NJEGOVU RIJEČ moći ćete sve dok ne umrete da u sebi nosite NJEGOVU životnu snagu zajedno sa NJEGOVOM moći. Međutim, morate se tome potpuno posvetiti. Satana se ne šali s vama! Želi da budete s njim u paklu i vatrenom jezeru.

Ni BOG se ne šali. ON je za nas umro na krstu u Golgoti, zatim ustao iz mrtvih i uspeo se na nebo kako bi nam dokazao da je ON BOG i da ima moć da nas spasi i posljednjeg dana uskrsne.16

Ljubav nije seks. Ljubav je ispunjavanje BOŽIJIH zapovijedi (1 Ivan 5:3).17 Ako budete, živjećete. ISUS je rekao da osoba koja kaže da GA poznaje (voli), a ne pridržava se NJEGOVIH zapovijedi, lažljivica je i istina nije u njoj (1 Ivan 2:4). „I baš kao što nisu smatrali dostojnim da dalje priznaju BOGA, BOG ih je predao [njihovim] izopačenom [izopačenim] umu [umovima]” (i njihovim izopačenim načinom življenja), da rade stvari koje od njih satana zahtijeva a njegov pokvareni duh u njima čini da i oni to zavole (Rimljani 1:28-32).

Neka budale budu kraljevi i vladaju svijetom pomoću zlata, izopačenosti, politike i drugih stvari, ali, neka moje srce donese ljubav koja ne može da stari. Primite sjeme vječnog života. Započnite tako što ćete reći ovu molitvu:

Prayer

Moj GOSPODE i moj BOŽE, smiluj se na moju dušu, mene griješnika.1 Vjerujem da je ISUS HRIST SIN živog BOGA.2 Vjerujem da je umro na krstu i svoju vrijednu krv prosuo da bi svi moji prošli grijesi bili oprošteni.3 Vjerujem da je BOG uskrsnuo ISUSA iz mrtvih moći SVETOG DUHA,4 i da ON sjedi s desne strane BOGU ovog momenta i čuje moje priznanje grijeha i ovu molitvu.5 Otvaram vrata svog srca i pozivam TE u svoje srce, GOSPODE ISUSE.6 Speri sve moje prljave grijehe u vrijednoj krvi koju si TI prolio umjesto mene na krstu u Kalvariji.7 Ti me nećeš odbaciti, GOSPODE ISUSE; TI ćeš oprostiti moje grijehe i spasiti dušu moju. Znam to, jer TVOJA RIJEČ, BIBLIJA, tako kaže.8 TVOJA RIJEČ kaže da TI nikoga nećeš odbaciti, a to znači ni mene.9 Zato znam da si me TI čuo i znam da ćeš mi TI odgovoriti i znam da sam spašen.10 Zahvaljujem TI se, GOSPODE ISUSE, što si spasio moju dušu i pokazaću ti moju zahvalnost tako što ću činiti ono što TI zapovijedaš i neću više griješiti.11

Nakon spasa, ISUS kaže da budemo kršteni, tako što ćemo se u potpunosti uroniti u vodu, u ime OCA i SINA i DUHA SVETOG.12 Proučite Bibliju Kralja Džejmsa za vašu dobrobit i dobrobit drugih i učinite ono šta ona kaže.13

Nove verzije Biblije kažu da je vlada Sjedinjenih Država vlada, ali Biblija kaže da su božiji propovijednici vlada.

GOSPOD želi da drugima ispričate kako ste se spasili (Marko 16:15). Možete postati distributer evanđelističke literature sveštenika Tonija Alamoa. Besplatno ćemo vam poslati literaturu. Zovite nas ili nam pišite elektronski za više informacija. Podijelite ovu poruku s drugima.   

Ako želite da se svijet spasi, kao što to ISUS zapovijeda, onda ne kradite od BOGA doprinose i poklone koje smo MU dužni. BOG reče: „Smije li čovjek varati BOGA, a vi MENE varate i još pitate: U čem da smo TE varali? Eto, u desetini i doprinosu. Prokletstvom ste prokleti; jer me varate vi, sav narod [i cijeli svijet]. Donosite svu desetinu [desetina je 10% vašeg bruto prihoda] u spreme, da bude hrane [duhovna hrana] u MOJEMU hramu [spašene duše]! Okušajte ME ipak u tom, veli GOSPOD nad vojskama, neću li vam otvoriti prozore neba i izliti na vas blagoslov izobilja. Protjeraću vam proždrljivca, da vam ne uništi roda u njivi. Vinova loza u polju neće ostati nerodna, veli GOSPOD nad vojskama. Svi će vas narodi slaviti sretnima, jer ste zemlja meni mila, veli GOSPOD nad vojskama” (Malahija 3:8-12).


Bosnian Alamo Literature

Molim vas kontaktirajte nas na sljedeću adresu za više informacija ili literaturu na druge teme koja vas možda interesuju:

Tony Alamo, World Pastor, Tony Alamo Christian Ministries Worldwide  •  P.O. Box 2948, Hollywood, CA 90078
Linija za molitve i informacije je otvorena 24 sata dnevno: +1 (908) 937-5723 

Hrišćanske službe Tonija Alamoa širom svijeta pružaju mjesto za život sa svime što je neophodno onima koji su na našim lokacijama u SAD-u, koji istinski žele služiti GOSPODU cijelim srcem, dušom, tijelom, mišlju i snagom.

Služba se održava u Njujorku svakog utorka u 20.00 sati, a na drugim lokacijama svake noći.
Pozovite broj +1 (908) 937-5723  za više informacija.
OBROCI SE POSLUŽUJU NAKON SLUŽBE.

Zatražite knjigu pastora Alamoa, Mesija koja pokazuje da se KRIST otkriva u više od 333 proročanstava Starog zavjeta.
Postanite radnik na dostignuću duša tako što ćete postati distributerom literature pastora Alamoa.

OVA LITERATURA U SEBI NOSI ISTINSKI PLAN ZA SPASENJE (Djela apostolska 4:12).
NE BACAJTE, DAJTE NEKOM DRUGOM.
Vas, koji ovo čitate u drugim zemljama pozivamo da prevedete ovu literaturu na svoj jezik. Prilikom štampanja, navedite sljedeća autorska prava i broj registracije:

© Autorska prava stečena u novembru 2014. 2016. Sva prava zadržava World Pastor Tony Alamo ® Registrovano u novembru 2014. 2016. BOSNIAN—VOLUME 20500—THE ONLY WAY OUT


footnotes:

1. Mat. 4:3-4, Iv. 1:1, 14, 1 Iv. 1:1-3, 5:11, Otk. 19:13 return

2. Mk. 16:15-16, 1 Kor. 1:21-24, 6:19, 2 Kor. 5:17-21 return

3. Iv. 15:16, 19, 17:6, 14-16, 2 Kor. 6:14-18, 1 Pt. 2:9 return

4. Mat. 4:4, 10:22, 24:13, Iv. 5:24, 6:63, 11:26, Dj. 14:22, Rim. 11:22, Kol. 1:22-23, 1 Tim. 4:16, 2 Tim. 2:1-3, 3:13-17, 4:5, Jak. 5:10-11, 1 Iv. 2:24-25 return

5. Pos. 19:1-13, 24-25, Lev. 18:22, 20:13, Pnz. 22:5, 23:17-18, Suci 19:22-28, 1 Kr. 14:24, 15:11-12, 2 Kr. 22:1-2, 23:7, Ez. 16:49-50, Rim. 1:18-32, 1 Kor. 6:9-10, 1 Tim. 1:9-10, 2 Tim. 3:1-5, Jd. 7, Otk. 22:14-15 return

6. 1 Tim. 4:1-3, 2 Tim. 4:3-4, 2 Pt. 2:1-3 return

7. Pnz. 4:39, 32:39, 1 Sam. 2:6-8, 1 Ljet. 29:11-12, 2 Ljet. 20:6, Ps. 46:1, Iz. 44:6, 45:23, Jr. 10:10, 18:6, Dn. 4:35-37, Iv. 10:29, Dj. 17:24-26, Otk. 1:12-18 return

8. Mt. 4:1-11, Rim. 12:9, Ef. 4:27, 5:3-17, 1 Sol. 5:21-22 return

9. Ljet. 28:9, Job 4:7-9, 21:14-20, Izr. 1:22-32, 8:36, 10:25, Iz. 1:15-20, Dn. 12:2-3, Lk. 12:4-9, Iv. 3:16-21, 36, Rim. 1:18, 1 Kor. 6:9-10, Jd. 14-15, Otk. 20:11-15, 21:8, 27 return

10. Mt. 24:11-12, 24, 1 Tim. 4:1-2, 2 Tim. 3:13, 2 Pt. 2:1-3, Otk. 13:1-4, 11-15, 14:8, 17:8, 18:2-3, 23 return

11. Mt. 8:16-17, 28-34, 9:32-33, 10:1, Mk. 1:34, 39, 7:25-30, 9:17-27, 16:9, Lk. 11:14 return

12. Iv. 11:25-26, 14:6 return

13. 2 Sam. 14:14, 1 Ljet. 29:15, Job 7:6-10, 8:9, 9:25-26, 14:1-2, Ps. 22:29, 39:4-6, 11, 78:39, 89:47-48, 90:5-6, 9-10, 102:11, 103:14-16, 144:3-4, 146:4, Prop. 1:4, 3:19-21, 6:12, 12:7, Iz. 2:22, 40:6-8, 24, 51:12, Jak. 1:10-11, 4:14, 1 Pt. 1:24 return

14. Iz. 66:24, Dn. 12:1-3, Mt. 25:31-46, Mk. 9:42-48, Iv. 5:26-29, Rim. 2:1-16, Obj. 14:9-11 return

15. Pnz. 30:14-20, Jš 24:14-15, Ez. 18:19-32, 33:11, Jl. 3:14, Mt. 16:24-27 return

16. Mk. pog. 16, Iv. 11:25-26, Dj. 2:29-33, 4:10-12, 1 Kor. 15:3-22, 1 Pt. 1:3-5 return

17. Izl. 20:6, Pnz. 7:9, 11:1, 13-15, 30:16, Jš 22:5, Iv. 14:15, 21, 15:10, 2 Iv. 6 return


Prayer footnotes:

1. Пс. 51:5, Римл. 3:10-12, 23 return

2. Мат. 26:63-64, 27:54, Лука 1:30-33, Йоан 9:35-37, Римл. 1:3-4 return

3. Деян. 4:12, 20:28, Римл. 3:25, 1 Йоан. 1:7, Откр. 5:9 return

4. Пс. 16:9-10, Мат. 28:5-7, Марко 16:9, 12, 14, Йоан 2:19, 21, 10:17-18, 11:25, Деян. 2:24, 3:15, Римл. 8:11, 1 Кор. 15:3-7 return

5. Лука 22:69, Деян. 2:25-36, Евр. 10:12-13   return

6. 1 Кор. 3:16, Откр. 3:20   return

7. Еф. 2:13-22, Евр. 9:22, 13:12, 20-21, 1 Йоан. 1:7, Откр. 1:5, 7:14   return

8. Мат. 26:28, Деян. 2:21, 4:12, Еф. 1:7, Кол. 1:14   return

9. Мат. 21:22, Йоан 6:35, 37-40, Римл. 10:13 return

10. Евр. 11:6   return

11. Йоан 5:14, 8:11, Римл. 6:4, 1 Кор. 15:10, Откр. 7:14, 22:14   return

12. Мат. 28:18-20, Йоан 3:5, Деян. 2:38, 19:3-5   return

13. Вт. 4:29, 13:4, 26:16, Исус Нав. 1:8, 22:5, 2 Тим. 2:15, 3:14-17, Як. 1:22-25, Откр. 3:18 return